Osam novozaraženih u Nevesinju su članovi dvije porodice, odnosno ukućani od dvojice muškaraca kod kojih je prije dva dana registrovan virus korona.

Zamjenik direktora Doma zdravlja Nevesinje Mile Uljarević kaže da je iz jedne porodice danas potvrđeno petoro pozitivnih, a iz druge troje. “Među zaraženim je troje djece, jedna starija osoba i jedna nepokretna osoba. Brojke danas izgledaju bombastične, ali zapravo su ohrabrujuće, jer su u pitanju porodični klasteri“, navodi Uljarević.

Uljarević dodaje ohrabruje i to što su ove porodice navele da nisu imale puno kontakata. “Jedna od porodica slavila je rođendan 30. marta i bilo je zabrinutosti oko toga, ali epidemiolozi su mišljenja da je od tada prošlo dosta vremena i da ne treba testirati sve prisutne sa proslave“, dodaje Uljarević.

On ističe da se svi zaraženi iz Nevesinja osjećaju dobro i da imaju blažu klinički sliku. “Sedmoro pozitivnih danas će biti smješteno u Studentski dom u Trebinju, a jedna osoba koja je nepokretna na Plućni odjel Opšte bolnice u Trebinju“, kaže Uljarević.

On napominje da je jutros stiglo i sedam negativnih nalaza, te da se sutra očekuju rezultati još jednog broja testova.

U Nevesinju su ranije registrovima tri slučaja virusa korona. Prvi slučaj je bila medicinska sestra iz Doma zdravlja Nevesinje, a nakon toga još dvojica muškaraca.