Policijska uprava Banjaluka podnijela je Osnovnom sudu u Banjaluci zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv tri osobe koje su bile organizatori javnog skupa „Podrška Pravdi za Davida“.


Pokretanje postupka policija je tražila protiv Pavla Kneževića, Bojane Gajanović i Anje Grubačić.




– Organizatori javnog skupa se nisu pridržavali obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, te su nakon održavanja prijavljenog javnog skupa na Trgu Krajnine, organizovali i vodili neprijavljen javni skup u pokretu – rekli su u banjalučkoj policiji.


Oni dodaju da su organizatori zajedno sa okupljenim građanima, zaustavljali i održavali javni skup u blizini objekata koji se posebno obezbjeđuju, ispred objekta RTRS i stambene zgrade u kojoj živi patolog Željko Karan.

- Na više lokacija potpuno su blokirali i obustavljali saobraćaj, a zatim na parkingu u Vidovdanskoj ulici onemogućili izvođenje predviđenog kulturno-zabavnog programa – istakli su u policiji.


Takođe, organizator javnog skupa nije obezbjedio red i mir na javnom okupljanju što je za posljedicu imalo činjenja više prekršaja.


- Nastavljamo rad na utvrđivanju odgovornosti redarske službe zbog nepostupanja po Zakonu o javnom okukpljanju, kao i na identifikovanju i drugih osoba koje su učestvovale u činjenju prekršaja i krivičnih djela – rekli su u PU Banjaluka.


Izvor: Srpskainfo