Sa tržišta BiH povučena je zaštitna obuća "red volk AK SBP", proizvedena u Kini, koja predstavlja ozbiljan rizik po zdravlje jer ne pruža zaštitu od udara i povreda, objavila je Agencija za nadzor tržišta.


Uvoznik firma "Trgoten" iz Travnika je preuzela mjere povlačenja sa tržišta i uništavanje proizvoda.
Iz Agencije savjetuju potrošačima koji su kupili ovu obuću da je vrate u maloprodaju ili da je koriste kao običnu jer ne pruža zaštitu od udara i povreda.


Sa tržišta BiH povučene su i četiri vrste laserskih pokazivača i tri vrste igračaka laserskih pištolja jer mogu da dovedu do povrede oka i oštećenja vida.

Riječ je o laserskim pokazivačima "grin laser point sa izmjenjivim glavama", "grin laser point UL-018", "grin laser ledi kej čajn" i "grin laser point", svi nepoznatog proizvođača iz Kine.


Sa tržišta BiH povučene su i laserske igračke pištolji "er sport gan P729-2", "er sport gan G 051A" i "BB eirsoft gan R -833A", svi porijeklom iz Kine.


Svi uvoznici ovih igračaka preduzeli su mjere povlačenja proizvoda i njihovo uništavanje, a potrošačima koji su ih kupili preporučuje se da ih prestanu upotrebljavati i vrate trgovini u kojoj su kupljeni.


Izvor: Srna