Zbog zasnježenih kolovoza i poledice, na putevima u višim planinskim predjelima i preko prevoja odvijanje saobraćaja je usporeno, a na pojedinim dionicama i otežano.
Iz AMS RS upozoravaju vozače na oprez na putnim pravcima: Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled, Zvornik-Tuzla,preko prevoja Crni Vrh, Gacko-Tjentište, preko prevoja Čemerno, Sarajevo-Rogatica, preko Romanije, Trnovo-Foča, preko prevoja Rogoj, Mrkonjić Grad-Mliništa, Karanovac-Kneževo-Ugar i Šipovo-Novo Selo.


Ekipe putnih službi su na terenu i vrše čišćenje i posipanje svih kritičnih dionica,ali niske temperature usporavaju djelovanje posipnog materijala. U nižim predjelima zbog niskih temperatura potreban je pojačan oprez zbog poledice i klizavog kolovoza, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, te na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina, naročito na putnom pravcu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini.


Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.


Izvor: Srpska Cafe