U Trebinju je danas počela "Škola lidera" na kojoj učestvuje 250 studenata sa oba javna univerziteta u Republici Srpskoj koji će, tokom predavanja istaknutih lidera javnog i političkog života u Srpskoj, saznati o odgovornosti za društvene, političke i ekonomske procese.Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Ratko Savić rekao je da svaka liderska funkcija nosi ogromnu odgovornost i teret brige za druge, kao i donošenje teških odluka.
"Često se liderska pozicija shvata kao mjesto gdje se uživaju određeni benefiti, ali to je na posljednjem mjestu", naglasio je Savić.
"Školu lidera" je, u ime grada domaćina i pokrovitelja manifestacije, otvorio gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je održao i prvo predavanje, podijelivši sa studentima iskustva sa odgovornih funkcija koje obavlja.Petrović je poručio budućim akademskim građanima i liderima Republike Srpske u različitim oblastima da Srpska ima budućnost i da je staranje o tome trajna obaveza.
"Treba da znaju da u životu moraju raditi i stvarati. Samo tako će moći da unaprijede život građana u Srpskoj. Mislim da su svi svjesni težine situacije. Vremena ovdje nikada nisu nisu bila jednostavna, pa sigurno lagan teret ne očekuje ni buduće generacije", poručio je Petrović.
Među najavljenim učesnicima na seminaru je i predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović, koja bi svoje viđenje liderstva trebalo da predstavi sutra na predavanju u amfiteatru Hercegovačke Gračanice na Crkvini.
Predavači će biti i Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije i direktor preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić.
Organizatori "Škole lidera" su Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Unija studenata Republike Srpske.
U okviru zabavnog dijela programa večeras od 21.00 čas ispred trebinjskog Kulturnog centra koncert će održati "Leksington bend"
SRNA