Četvoro srpskih državljana poginulo je juče neposredno poslije krađe u blizini naselja Alvinjano, u okrugu Kazerta na jugu Italije, dok je pokušavalo da umakne policijskoj patroli!Vozač „škode karavan” je četvoricu od petorice putnika odveo pravo u smrt kada je brzinom od oko 160 kilometara na sat vozilom sletio s puta. Jedan od njih je uspio da izađe, ali ga je neposredno poslije toga usmrtio kamion koji je naišao. Peti čovjek je prebačen u bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć.


Filmska potjera se okončala tragično na magistralnom putu u blizini tog grada, jer su Srbi odbili da se zaustave na zahtjev policijske patrole iz grada Teleza Terma, iz okruga Benevento, koja je procijenila “da su sumnjivi”.


"Svi su bili u “škodi karavan”, koju je presrela policijska patrola iz Teleze Terme. Nakon dvadesetak kilometara potjere, automobil je sletio s puta i četvorica od njih petorice su poginula. Jednog je usmrtio kamion po izlasku, dok je od četvorice zarobljenih u prevrnutom automobilu samo jedan preživio. Morali su da intervenišu vatrogasci da bi izvukli teško povrijeđenog i tri tijela. Policija pokušava da identifikuje žrtve, sumnjaju da je riječ o grupi provalnika koja je krala u gradovimo Benevento i Avelino", prenijeli su italijanski mediji navodeći da su neposredno prije prevrtanja izbjegli direktan sudar.


Thumbnail

Žrtve saobraćajne nesreće nisu odmah identifikovane, pa je jedan dio italijanskih medija objavio da riječ o mladićima iz Rumunije, dok su drugi izvještavali o srpskim državljanima.

"Automobil je u jednom trenutku prešao u suprotnu kolovozonu traku i za dlaku izbjegao da se zakuca u kamion koji mu je dolazio u susret. Uspjeli su da izbjegnu direktan sudar, ali je škoda karavan poslije toga sletjela sa puta pravo na liticu. Lakše su povrijeđena i dva policajca koji su učestovali u potjeri", prenose lokalni mediji.

Izvor: ATV