Službena posjeta gradske delegacije Trebinja turskom gradu Izmiru donijeće nove vidove saradnje Gradu Trebinju – ocjenili su članovi naše delegacije koji su u Turskoj boravili prošle nedelje i sastali se sa predstavnicima više turskih gradova i opština, te predstavnicima privrednih komora.


Delegacija Trebinja, koju su činili gradonačelnik Luka Petrović, predsjednik Skupštine Dragoslav Banjak, načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje Marko Rikalo i direktor Agencije za razvoj MSP Dražen Bošković, je u Tursku otputovala na poziv počasnog konzula BiH u Turskoj Kemala Bajsaka koji je sa svojim saradnicima bio domaćin cjelokupne posjete. Troškove putovanja i boravka za našu delegaciju snosili su turski domaćini.
U okviru posjete, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović sastao se sa gradonačelnikom Izmira, načelnikom turske Opštine Foča i predsjednicima Privredne komore egejske regije i Trgovinske komore egejske regije. Pored ovih sastanaka, naša delegacija je bila gost na Sajmu privrede u Izmiru.
Predsjednik Skupštine Dragoslav Banjak pozitivno je ocijenio posjetu Turskoj, te rekao da je uvjeren da će ona dati pozitivne rezultate, ali da će Trebinje i dalje tražiti saradnike i investitore kako u evropskim, tako i vanevropskim zemljama.
Očekuje se da će delegacije Industrijske privredne komore i Trgovinske komore egejske oblasti uzvratiti posjetu Trebinju već u oktobru, kada će se dalje razgovarati o projektima koje je trebinjska delegacija prezentovala u Izmiru.
Grad Trebinje