BEOGRAD l Troje đaka Matematičke gimnazije u Beogradu našlo se među pet najboljih učenika iz cijelog sveta koji su dobili stipendije na čuvenom engleskom Univerzitetu Oksford.


Katarina Petrović (18), Vuk Radović (19) i Milena Vuletić (19) jsu se našli među pet najboljih iz zemalja van Evropske unije iz oblasti fizike i matematike. Oni će se ove jeseni naći među samo pet odabranih studenata van Evropske unije na ovom prestižnom koledžu, a naredne četiri godine imaće sjajnu priliku da se usko specijalizuju za odabranu oblast, odnosno nauku kojom žele da se bave u budućnosti. Ulaz na ovu prestižnu obrazovnu ustanovu „zaradili“ su brojnim medaljama u međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja.
Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović kaže da ovo nije prvi put da učenici njegove gimnazije upisuju neki od prestižnih koledža.
– Na Kembridžu trenutno imamo oko 20 studenata, od brucoša do doktoranata, na Oksfordu nešto manje, oko desetak. Ima ih još pet, šest na američkim univerzitetima, poput MIT-a, Jejla… – ističe Ognjanović.
Blic