U Muzeju Hercegovine u Trebinju večeras je predstavljena knjiga predsjednika SNSD-a Milorada Dodika "Pobjeda Srpske" čija je osnovna poruka da bez Republike Srpske nema slobode, ni budućnosti.Priređivač knjige i jedan od recenzenata Milan Ljepojević istakao je da je djelo Milorada Dodika - Republika Srpska, što građani vide i na svim izborima potvrđuju.
"Osnovna poruka ove knjige je pobjeda Republike Srpske jer ako nemamo Srpsku nemamo slobodu, a ako nemamo slobodu, nemamo ni budućnost. Da smo imali svoju državu Republiku Srpsku i slobodu, ne bismo imali Jasenovac, Gradinu, Jadovno i mnoga druga stratišta", rekao je Ljepojević.
On je istakao da je ova knjiga potreba i pouka za mnoge da sačuvaju od zaborava prošlost."Onaj ko ima prošlost, sigurno ima i budućnost. Mi Srbi imamo blistavu prošlost, tako da nema razloga da brinemo za budućnost", rekao je Ljepojević.
On kaže da se narod nakon predizborne kampanje 2016. godine opredijelio za Republiku Srpsku i da se zato knjiga lidera SNSD-a i zove "Pobjeda Srpske".
"Cijela kampanja bila je podijeljena na dvije strane - na jednoj je bio Dodik i SNSD sa koalicionim partnerima koji su se borili za pobjedu Republike Srpske, dok je sa druge strane bio Savez za promjene koji je težio unitarnoj BiH", rekao je Ljepojević.

Recenzent knjige Franc Sošnja smatra da ovo djelo, koje na oko 400 strana sadrži Dodikove govore i galeriju fotografija iz prošlogodišnje predizborne kampanje, predstavlja dokument jedne pobjede.
"To nije samo pobjeda Milorada Dodika i SNSD-a, već pobjeda Republike Srpske. U ovoj knjizi predsjednik kroz svoje govore daje putokaz kuda i kako dalje, te šta nas u budućnosti čeka. Neke stvari koje je Dodik govorio u kampanji danas nam se i događaju i vidimo tu njegovu širinu, pregled budućnosti i koraka koje treba da činimo", rekao je Sošnja.
O trećoj knjizi Milorada Dodika govorio je i recenzent Krsto Grujić.
Promociji knjige prisustvovao je i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović, te predstavnici političkog i kulturnog života Trebinja.
SRNA