Sanja Vulić (foto: SNSD) -
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da predstavnici međunarodne zajednice, šef Misije OEBS-a i ostali zaštitnici ljudskih prava ne osuđuju prijetnje smrću Srbima u BiH.

- Sada se ne oglašavaju, a ne tako davno zbog podobne Srpkinje iz CIK-a stavljali su na stub srama čovjeka koji obavlja najvišu funkciju u BiH. Danas, kada se poziva na linč i ubistvo Pejke Medić - tišina! Javnost u Republici Srpskoj se pita zašto i da li podržavaju poziv na odstrel nepodobnih Srba - rekla je Vulićeva.

Ona je upitala zvaničnike međunarodne zajednice da li su im predstavnici političkog Sarajeva rekli da tako treba?!

- Ovo je još jedan u nizu dokaza koliko je stav predstavnika međunarodne zajednice neiskren i neprijateljski prema Srbima. Ćutali ste kada Kristijan Šmit poziva na atentat Milorada Dodika, kada kaže "moramo raditi na tome da se budućnost u BiH odvija bez Dodika", čime taj turista otvoreno i direktno utiče na slobodnu izbornu volju građana, a ćutite i danas kada Bošnjaci prijete Srpkinji - istakla je Vulićeva.

Ona je upitala da li je to trend 21. vijeka.

- Da li je to politika navodne demokratske Evrope i svijeta onako kako je vi vidite svojim očima da Srbe u BiH ućutkate, pobijete i ono malo podobnih što ostane asimilirati - naglasila je Vulićeva.