Danas je u Sarajevu počela dvodnevna konferencija pod nazivom „Opši izbori 2018 - Izazovi izbornog procesa u Bosni i Hercegovini“, koju Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine organizuje uz podršku Misije OSCE-a u BiH i Vijeća Evrope.
Tim povodom Gradskoj izbornoj komisiji Trebinje dodijeljena je Zlatna plaketa za izuzetnu angažovanost i zakonitost u radu i vanredne napore u realizaciji izbornog procesa na području grada Trebinja. Odluku o dodijeli priznanja Gradskoj izbornoj komisiji Trebinje donijela je Centralna izborna komisija na 30. sjednici, održanoj 28.03.2019. godine, a na osnovu analize rada izborne administracije i prijedloga generalnog sekretara Sekretarijata Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.
U ime Gradske izborne komisije Trebinje priznanje je preuzela Željka Ružić, predsjednica Gradske izborne komisije Trebinja.
„Centralna izborna komisija cijenila je i prepoznala izuzetan zakonit rada GIK-a prilikom provođenja izbora“, izjavila je za Trebinje Danas predsjednica Gradske izborne komisije Trebinje Željka Ružić


Trebinje Danas