„Ipak se kreće“ – bila bi kovanica za odvijanje radova u trebinjskom „Gradu sunca“ koji su u toku, a već do početka ljetne sezone trebao bi da počne sa radom akva park.


Ekipa Herceg televizije je imala priliku da snimi kako se odvijaju radovi u jednom od najprestižnijih turističkih kompleksa, ne samo u Hercegovini, nego i šire.Grad sunca obuhvata kompleks od 105 hektara na kome je u prvoj fazi planirana izgradnja akva parka veličine 10-ak hektara, kao i sportsko rekreacioni centar. Do početka sezone, tačnije do 1. juna je planirano da se završi projekat akva parka koji sadrži 6 bazena koji su povezani sa otvorenom rijekom. U okviru akva parka će se nalaziti i dinopark u kome će biti postavljeno oko 17 životinja za rekreaciju za djecu. Grad sunca obuhvata i ulaznu građevinu dužine 130 metara koja će u prizemlju imati poslovne objekte. Na spratu su planirani apartmani, a u blizini će se nalaziti hotel na tri sprata sa kapacitetom od 25 soba.
Druga faza je planirana u sljedećoj godini. Ona obuhvata hotel koji bi imao oko 100 soba, a nakon toga u narednih 5 godina je planiran projekat varoščaršije sa oko 150 objekata iz vremena od prije 150-200 godina. Taj projekat obuhvata oko 35 hiljada kvadrata stambenog i poslovnog prostora. Ostatak prostora je predviđen za vile, vikendice i ostale objekte koji bi se gradili u privatnom vlasništvu. Radovi za sada teku po planu, iako su niske temperature u januaru malo ometale njihovo izvođenje. Sada je povećan broj radnika i nadaju se da će sve biti završeno do 1. juna.
Prostor koji obuhvata Grad sunca je ograđen kamenim bedemima dužine preko 5 kilometara.
Podsjetimno, prije nešto više od godinu dana, na ovoj lokaciji bili su samo stijenje i nisko rastinje.
Nije na odmet kazati da i već postojeći dvorac posvećen srpskoj kraljici Jeleni Anžujskoj i svim majkama Hercegovine koji ljepotom plijeni pažnju, obećava da će domaći izvođač radova Pavićević D.O.O. isto tako uspješno privesti kraju radove na kompleksu “GRAD SUNCA”.


Herceg TV