Prestižne austrijske firme zainteresovane su za investiranje u Trebinje i za javno-privatno partnerstvo, posebno ocjenjujući interesantnim infrastrukturne projekte poput obilaznice, rečeno je danas nakon sastanka predstavnika tih firmi i Gradske uprave.



O potencijalima Trebinja i mogućnostima i načinu ulaganja u ovaj grad upoznali su se predstavnici 11 austrijskih firmi koje se bave osiguranjem, proizvodnjom, energetikom, kargo i ostalim prevozima, te istakli da je ovo samo prvi korak u pregovorima koji slijede.
Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je novinarima nakon sastanka da je posebno zadovoljstvo što je sastanak održan na inicijativu gostiju, napominjući da su im tokom razgovora predstavili viziju razvoja grada za koju su Austrijanci bili veoma zainteresovani.
"Oni će u narednom periodu da razmotre mogućnost angažmana kako u smislu investicija tako i u smislu određenih radova", naveo je Petrović.

Goran Pavić, direktor kompanije "Strabag", jedne od vodećih austrijskih firmi za izgradnju infrastrukturnih saobraćajnica u Evropi, istakao je da tu firmu interesuju infrastrukturni projekti, izdvajajući veliku obilaznicu u Trebinju koja će uskoro biti građena.
"Mi ćemo se javiti na tender, pa ćemo da vidimo slijed događaja. Ovo nam tržište nije nepoznanica jer smo dugo u BiH. Dobro je da firme iz BiH i Republike Srpske imaju konkurenciju u nama", rekao je Pavić.
Trgovinski savjetnik Filip Kuper naveo je da je svih 11 firmi našlo interesantnu oblast za ulaganja u Trebinje, ističući da je specifičnost ovog grada i u njegovom geografskom položaju.
Srna