Centar javne bezbjednosti Trebinje je od 25.01.2017. do 28.02.2017. godine realizovao republičku akciju u saobraćaju pod nazivom „Pojas i sigurnosne sjedalice“.Tokom akcije kontrolisano je 1798 učesnika u saobraćaju.
Za nekorištenje bezbjednosnog pojasa sankcionisano je 535 učesnika u saobraćaju, najveći broj vozača – 483. Za nekorištenje sigurnosne sjedalice evidentirana su tri prekršaja.
Na putnoj mreži koju pokriva Centar javne bezbjednosti Trebinje u toku 2016. godine evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda u kojima je život izgubilo osam lica. Za dva mjeseca 2017. godine nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim.

Centar apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih propisa, takođe, podsjeća da su 15. februara stupile na snagu izmjene i dopune Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH sa kojima su propisane veće novčane kazne, za veći broj prekršaja je propisano dobijanje kaznenih bodova, kao i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom.
Trebinje danas