Baki Nevenki Anđelić iz trebinjskog sela Dubočani, kojoj su prije dvije godine poginuli sin Ilija i snaha Nataša, u posljednja četiri mjeseca je dva puta pljačkano domaćinstvo.


Pokradeni su joj vino, rakija, različiti upotrebni materijali, ali i sva mala radionica njenog pokojnog supruga i pokojnog sina, koja je baki ostala kao uspomena na njih dvojicu.
Prvi put su joj, kaže, u decembru ukrali motornu pilu, aparat za varenje, električnu brusilicu, bušilicu, dvije električne blanjalice, nekoliko kliješta, gedora, šrafcigera i niz sitnog alata, a u drugoj krađi koja se desila prije nekoliko dana ukradeno im je nešto materijala, kao i štapovi za pecanje njenog pokojnog sina, što ju je najviše zaboljelo.
Baki Nevenki, koja odgaja i brine o tri sinove djevojčice, nisu samo ukradene stvari, već nešto mnogo dragocjenije. “Nisu oni meni ukrali samo skupocjeni alat, nego su mi ukrali moje uspomene”, kazala nam je vidno uznemirena baka Nevenka.
Policija je oba puta izvršila uviđaj i baka bi, kaže, prepoznala sve njihove stvari, ali do danas nisu otkriveni počinioci. Ona sumnja da su drugi put provalnici došli da ukradu rakijski kazan, koji su prvi put pokušali utovariti ali nisu mogli, ali ga je odvezao njen sestrić i ovog su puta ostali kratkih rukava.
Nezavisne novine/V.Duka