Tridesetak članova Moto kluba "Noćni vukovi" iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske večeras su posjetili Trebinje i prisustvovali večernjoj službi u Sabornom hramu, u okviru putovanja pod nazivom "Put ćirilice" koje su organizovali da bi promovisali pravoslavnu vjeru i srpsko pismo.



Oni su, nakon kratkog razgovora sa starješinom Sabornog hrama Mladenom Žulovićem, posjetili izložbu Srpskog udruženja "Ćirilica" povodom Svetog Ćirila i Metodija.
Jedan od članova "Noćnih vukova" Vukoman Bulatović rekao je da su na put krenuli u nedjelju, 21. maja, iz manastira Mileševa, preko Užica, Višegrada i Gacka do Trebinja, odakle će poći ka manastiru Ostrog, gdje će se pokloniti moštima Svetog Vasilija, te uputiti ka krajnjoj destinaciji - Baru.

"Naše putovanje simbolično se završava na praznik posvećen Svetom Ćirilu i Metodiju. Imamo hilandarsku i vidovdansku vožnju i zajedno idemo na putovanja i njegujemo tradicionalne vrijednosti", istakao je Bulatović.
On je naglasio da posebnu pažnju posvećuju Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koja za njih ima veliku važnost, što žele da prenesu i na druge ljude i upute ih na moralne vrijednosti.
SRNA