Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić sastao se danas u Gradskoj upravi Trebinje sa direktorima osnovnih i srednjih škola i predstavnicima trebinjskih udruženja građana. Tema sastanka je bila uspostavljanje društvenih aktivnosti i sportsko-rekreativnih sadržaja na lokaciji Zubačka Ubla.

Prema Ćurićevim riječima, cilj Gradske uprave je da se građanima i svim turistima koji posjećuju Trebinje ponudi različit sadržaj na Ublima i to svakog vikenda u periodu od 1. jula do 1. septembra.
„Pored osnovnih i srednjih škola i građanskih udruženja, pozvali smo i sportske kolektive da uzmu učešće u kreiranju sadržaja na Ublima. To se posebno odnosi na one kolektive koji imaju dječiji uzrast, jer želimo osmisliti i sadržaj za djecu u prirodnom ambijentu kakav imamo na Ublima„, rekao je Ćurić i dodao da će Planinarsko društvo „Vučji zub“ biti podrška svim udruženjima pri organizaciji događaja, ali i da će ovo udruženje i samo biti organizator pojednih dešavanja koja nas očekuju na Ublima.
„Gradska uprava Trebinje, u saradnji sa PD ‘Vučji zub‘, ima namjeru da stavi u funkciju postojeći Planinarski dom na Ublima, koji je do sada bio nefunkcionalan, kako bi ovaj centar počeo raditi punim kapacitetom i kako bi se i u njemu mogli ponuditi određeni rekreativno-turistički sadržaji svim posjetiocima i ljubiteljima prirode„, kaže Ćurić.

Predsjednik Odreda izviđača Trebinje Nebojša Ratković ocijenio je današnju inicijativu pozitivnom, ističući da izviđački odred ima niz ideja koje će predložiti Gradskoj upravi:
„Odred izviđača će dati svoje prijedloge za organizaciju događaja poput kampova na Ublima, u okviru kojih se mogu organizovati i druženja sa izviđačkim odredima iz drugih gradova npr. iz Nikšića, Herceg Novog, i gradova Hercegovine. Takođe postoji i ideja o organizaciji različitih izleta i berbama bilja i jestivih gljiva„, rekao je Ratković i dodao da svojim sadržajima izviđački odred želi okupiti kako djecu, tako i čitave porodice.
Predsjednik PD „Vučji zub“ Igor Škero je na današnjem sastanku rekao da će ovo planinarsko društvo pružiti podršku inicijativi Gradske uprave Trebinje i podnijeti svoje prijedloge za nove sadržaje na Ublima.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja je danas pozvao učesnike sastanka, ali i ostale građane i organizacije koji imaju kreativne i zanimljive ideje, da svoje prijedloge o potencijalnim novim događajima i sadržajima na Ublima dostave Odjeljenju za društvene djelatnosti Grada Trebinja do petka, 9. juna 2017.
Sve buduće aktivnosti na Ublima imaće medijsku podršku Radio i Glasa Trebinja.
Grad Trebinje