Šablonski natpisi osvanuli su jutros na skoro svakom objektu u Dučićevoj ulici u Trebinju.


Trebinjci su u natpise gledali sa čuđenjem, a ovakvo djelo okarakterisali kao vandalizam. Policija je vrlo brzo našla krivca, a ovo djelo okarakterisala kao oštećenje tuđe stvari. Počinioca ovog djela našla je i naša ekipa.
Uranio je jutros sedamdesetogodišnji diplomirani inženjer građevine Jovo Tarana i na skoro svakom objektu u Dučićevoj ulici ostavio šablonski natpis "Pokret za SPS Jugoslaviju – bolju od dobre SFRJ". Vrlo brzo je Jovo završio u policiji, dao izjavu i ponovo se vratio u ovu ulicu sa promotivnim materijalom. Šta natpis znači ni sam ne zna.
Na naše pitanje: Kada ste ovo uradili?, Jovo nam odgovori: "Jutros negdje između 4 i 5 sati. Bio sam u policiji, dao sam i potpisao izjavu i oni sa mnom, kažu, više nemaju ništa".
Policija više nema ništa, ali će imati trebinjsko Tužilaštvo na kojem je, takođe, Jovo ostavio natpis. Slučaj je predat Okružnom tužilaštvu, a Jovo Tarana se tereti za krivično djelo "Oštećenje tuđe stvari".
"Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su izvršili uviđaj. Takođe su obradili lice incijala J.T. za koje postoje osnovi sumnje da je navedeno napisao. Dežurni tužilac OJT u Trebinju o događaju je obavješten" kaže Jovana Cvijetić portpartol PU Trebinje.
Tarana nije gubio vrijeme, iz policije se opet vratio među Trebinjce i u pratnji policajca dijelio promotivni materijal. Objasnio nam je da SPS znači skupštinski politički sistem kojim on, kako kaže, želi mijenjati svijet.
"Ovo je politički sistem po volji minorne manjine, mi smo svi kao rogovi u vreći, na cijelom svijetu ne postoje dva ista čovjeka. I jedino apsolutizam volje većine može pomutiti sve sujete ovoga svijeta. I još jedna stvar, niko ne uči na tuđem iskustvu, svako uči na svom iskustvu - e pa sada smo svi stekli svoje iskustvo. Ovo je globalna laž, zlo i naopako." - kaže Jovo Tarana za našu televiziju.
Jovo Tarana je rođen 1947. godine u trebinjskom selu Slano, radio je u Industriji alata, te Neimarstvu. Živio je u Beogradu. Kaže da se pored građevine koju je završio bavio svim i svačim.
Bojan Nosović/HercegTV