Direktor preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić danas je sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem posjetio mjesto radova na glavnoj ulici u ovom gradu za čiju rekonstrukciju će biti izdvojeno više od 350.000 KM.Ovo je prva rekonstrukcija ovakvog obima glavne ulice nakon tridesetak godina koja će, osim asfalta, obuhvatati i zamjenu i popravku vodovodnih cijevi i druge zahtjevne infrastrukturne radove, a na radovima je svakodnevno angažovano između 100 i 120 radnika.
Radove će sa iznosom od 200.000 KM do 250.000 KM finansirati preduzeće "Putevi Republike Srpske", dok će ostatak novca obezbijediti grad Trebinje sa lokalnim firmama, a predviđeno je da radovi budu završeni 25. maja.
Nešić, koji je sa timom inženjera iz "Puteva" posjetio mjesto izvođenja radova, najavio je i niz drugih infrastrukturnih projekata u Hercegovini, ističući da će u ovoj godini početi i radovi na istočnoj obilaznici, za koju su obezbijeđena sredstva, te biti završena sanacija puta Trebinje-Ljubinje, kao i dionica od Ljubinja do Stoca.
"Sanaciji ovih saobraćajnica pristupaćemo onako kako budemo obezbjeđivali sredstva", rekao je Nešić.
Petrović je naveo da rekonstrukcija obuhvata radove na sistemu tehničke vode sa krakovima po okolnim ulicama, kao i postavljanje optike po cijeloj saobraćajnici koja će biti na raspolaganju svim objektima, te popravku vodovodnih i kanalizacionih cijevi, a sve će biti završeno postavljanjem kvalitetnog asfalta.

Petrović je zahvalio preduzeću "Putevi Republike Srpske", glavnom finansijeru projekta, što je imalo sluha za ovaj veliki projekat, kao i svim firmama koje učestvuju u radovima.
On je istakao da je predstavnike "Puteva" upoznao o daljim planovima i projektima u čijoj realizaciji će biti potrebna njihova pomoć, te naveo da je riječ o izradi projektne dokumentacije za istočnu obilaznicu, formiranju finansijske konstrukcije u vrijednosti 30 miliona KM, pristupanju radovima na zapadnoj obilaznici prema Manastiru Duži i dalje prema prema Mostaru u dužini od pet kilometara.
"Planiramo i gradnju treće trake od Spomen-sobe poginulim borcima do Autobuske stanice, čime će biti riješen saobraćaj na toj dionici i skretanje u bivši kompleks kasarne", rekao je Petrović.
On je napomenuo da će se, nakon rekonstrukcije glavne ulice, pristupiti radovima na završetku sistema tehničke vode i hidrantske mreže u cijelom gradu do Dučićevog parka i Hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg.
"Na taj način ćemo već od ove godine sve zelene površine natapati novim sistemom navodnjavanja, što će biti najmoderniji sistem na ovim područjima", rekao je Petrović.
SRNA