Udruženje porodica sa problemom steriliteta "BEBE" iz Trebinja pokrenulo je humanitarnu akciju prikupljanja sredstava putem broja 1432.
Pozivom na broj 1432 darujete 1 KM za pomoć šestogodišnjem Matiji Darmanoviću iz našeg grada, koji boluje od cerebralne paralize i epilepsije.
Akcija traje od 1. maja do 31. maja 2017. godine.

Matija boluje od cerebralne paralize i epilepsije i neophodno je za početak obezbijediti 2.850 evra za hiruršku intervenciju, a koje roditelji nisu u mogućnosti da sakupe.
S obzirom da su Trebinjci poznati po brojnim humanitarnim akcijama koje organizuju za pomoć u liječenju sugrađana, u Udruženju se nadaju da će što prije biti prikupljena sredstva i za malog Matiju kojem je zbog bolesti uskraćeno srećno djetinjstvo i igra sa bratom blizancem.
Bračni par Darmanović članovi su Udruženja, od njegovog postojanja već sedam godina i dobili su blizance vantjelesnom oplodnjom.
Predsjednik Udruženja "Bebe" Snežana Misita potvrdila je Srni da Matija od rođenja ima zdravstvenih problema.
"Dugogodišnje terapije i pregledi iscrpili su finansijske mogućnosti ovog bračnog para za dalje liječenje", kažu u Udruženju i pozivaju sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu kako bi za malog Matiju bila što prije sakupljena sredstva.
U pisanoj molbi Tamare Darmanović za pomoć njenom sinu navodi se da je nakon više pretraga, rehabilitacije i konsultacije sa doktorima iz Republike Srpske, regiona i šire, jedino rješenje za Matijin oporavak hirurška intervencija koju obavljaju ljekari sa Instituta za rehabilitaciju Tula iz Rusije.
"Intervencija se radi u Specijalnoj hirurškoj bolnici `Medikus` u Ćupriji u Srbiji i obavlja se sa velikim uspjehom", navodi se, između ostalog, u molbi za pomoć.
Majka ističe da su ljekari pregledali Matiju i garantovali uspjeh.
"Operacija je zakazana za jun, a neophodno je za početak obezbijediti 2.850 evra, ali suprug i ja nismo u mogućnosti da platimo ova sredstva", navodi se u pismu majke koja apeluje da svi koji imaju mogućnosti pomognu da Matija ima bolje sutra.
Svi oni koji žele da pomognu da dječaku bude bolje i da može sa bratom blizancem da se igra i u srećnom djetinjstvu provodi dane, sredstva mogu uplatiti na broj žiro računa Udruženja: 5517002229663456 Unikredit banka ili na žiro račun Matije Darmanovića: 5559000032607282 Nova banka.
Pomoć se može uputiti i pozivom na broj 1432 darujući na taj način jednu KM.
SRNA