Dragi naši sugrađani i sugrađanke,
Sa neskrivenim ponosom Vas pozivamo da u subotu, 27. maja, od 14 do 20 časova u Domu mladih u Trebinju prisustvujete jedinstvenom događaju u našem gradu – prvom festivalu fizike ikada organizovanom u našim krajevima! Obećavamo vam sjajan provod i program kroz koji ćemo demonstrirati koliko je bavljenje naukom zapravo jedan nestvarno zabavan posao, koji Vam omogućava da proniknete u najdublje tajne prirode koja nas okružuje i privlači pažnju čovjeka od pamtivijeka.


Kroz niz demonstracionih ogleda iz raznih oblasti fizike provešće Vas učenici gimnazije „Jovan Dučić“ , Srednje tehničke škole i osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Trebinja, uz prikladna stručna objašnjenja, dok ćete sa profesorima fizike iz pomenutih škola moći da porazgovarate o svim temama koje vas interesuju vezanim za fiziku, astronomiju i ostale srodne nauke.
Za sve zainteresovane, nakon isteka regularnog dijela programa organizovaćemo posmatranje noćnog neba teleskopima.
P.S. Svečano obećavamo da nećemo koristiti nikakve formule niti jednačine, već će cjelokupna objašnjenja proteći u naučnopopularnom tonu, pri kojem će izlaganje biti shvatljivo svima od 7 do 77 godina, bez obzira na nivo obrazovanja.
Dođite da se družimo!
Sa poštovanjem,
Društvo fizičara Istočne Hercegovine