Plivački vaterpolo klub „Leotar" kao i svake godine organizuje obuku neplivača za djecu, obuku neplivača za odrasle, usavršavanje stilova i tehnike plivanja, trenažno i takmičarsko plivanje, korektivno plivanje i rekreativno plivanje, a od ove godine i školu vaterpola.


Obuka plivanja namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 14 godina ( neplivačima ), mada se ovoj grupi mogu priključiti i mlađa djeca u zavisnosti od njihovih tjelesnih i motoričkih karakteristika. Obuka podrazumijeva različite vježbe u mjestu i kretanju kao i različite igre pomoću kojih djeca uče, najprije disanje, plutanje, rad nogama, rad rukama i na kraju povezivanjem svih elemenata u jednu cjelinu savladavaju određenu tehniku plivanja. Nakon provjere savladanosti obuke polaznici koji su savladali sve ciljeve predviđene planom i programom sa izvođenje obuke stiču uslov za prelazak u trenažnu grupu.
Takođe pozivamo sve zainteresovane za obuku plivanja za odrasle. Ovaj program je namjenjen starijim od 18 godina. Upis i obuka se vrši na Olimpijskom bazenu od 1.juna, svakim radnim danom i subotom u vremenu od 09 h – 11 h i 30 minuta i od 18 h do 21 h. Kandidat ima tri časa plivanja sedmično i raspoređen je po grupama kojih ima devet.
Grupe su raspoređene po danima i u određeno vrijeme , a to su :
Ponedeljak, srijeda i petak grupe u 9 h, 09 h i 45 minuta, 10 h i 30 minuta i poslepodnevna u 18 h i 30 minuta.
Utorak, četvrat i subota grupe u 9 h, 09 h i 45 minuta, 10 h i 30 minuta i poslepodnevna u 18 h i 30 minuta.
Obuka plivanja za starije osobe od 18 godina se organizuje po završetku časova za djecu u vremenu od 19 h i 15 minuta.
U školi vaterpola se uče osnovni elementi vaterpolo igre, kao što su: održavanje na vodi, podizanje lopte iz vode, držanje, vođenje, dodavanje, pravilan šut, osnovne interakcije sa saigračima.
Nakon uspješno završene obuke, mladi vaterpolisti se prebacuju u mlađe kategorije gdje dalje uče naprednije elemente igre, te se vremenom uključuju u takmičarski pogon.
PK Leotar