Radnici „Hercegovinaputeva“ iz Trebinja od jutros su angažovani na afaltiranju ulice Kralja Petra Prvog Oslobodioca, čime će biti završena rekonstrukcija jedne od najznačajnijih saobraćajnica u gradu.


Tokom dana će biti asfaltirana cjelokupna dionica od Kamenog mosta do Vatrogasnog doma, dok će sutra početi obilježavanje horizontalne i vertikalne signalizacije.
Iako su mnogi u početku opravdano sumnjali da se rekonstrukcija glavne ulice neće završiti u predviđenom roku od svega desetak dana, udruženim snagama radnika Vodovoda i Komunalnog, te uz pomoć pripadnika vatrogasaca i Civilne zaštite, saobraćajnica je pripremljena za prve slojeve asfalta.


Iz Gradske uprave su ranije saopštili da su ovu rekonstrukciju, tokom koje je osposobljen sistem tehničke vode, promijenjene vodovodne cijevi, nivelisani šahtovi i provjereni podzemni kablovi, zajednički finansirali Grad Trebinje i Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ sa oko 350.000 KM.
Već od četvrtka veče Trebinjci će na raspolaganju imati i još jedan kružni tok, koji je izgrađen na raskrsnici ulica Vojvode Stepe Stepanovića i Njegoševe, kojim će se dodatno podići nivo bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju te olakšati kretanje vozila na ovom potezu.
Trebinjci ne kriju oduševljenje što je glavna ulica nakon toliko godina čekanja postala prioritet i što je nova gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Petrovićem, kao jedan od svojih prvih velikih projekata upravo počela sa rekonstrukcijom najprometnije saobraćajnice u gradu.
Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović se zahvalio svim radnicima koji su danonoćno radili kako bi se ispoštovao rok i cjelokupni radovi bili završeni do početka Investicione konferencije.
Grad Trebinje