Akcijama čišćenja obale Trebišnjice i izletišta Studenac, Centar za održivi razvoj i ekologiju iz Trebinja obilježio je Međunarodni dan zaštite voda.


Učenici trebinjskih osnovnih škola danas su akcijom čišćenja obale rijeke Trebišnjice nizvodno od kupališta u Bregovima obilježili Međunarodni dan zaštite voda, dajući tako svoj doprinos ljepšoj i zdravijoj sredini.
Svjetski dan voda koji se obilježava na međunarodnom nivou je prilika da naučimo više o pitanjima koja se tiču vode, da u ovakvim akcijama damo primjer, da i drugi nešto preduzmu na očuvanju voda, ističu trebinjski osnovci koji su se odazvali današnjoj akciji.
Centar za održivi razoj i ekologiju – CORIE i podmladak Crvenog krsta iz Trebinja organizovaali su juče, povodom Svjetskog dana zaštite voda akciju čišćenja izvorišta Studenac.


Želja organizatora, kako kažu, bila je da donekle saniraju posljedice ljudske nemarnosti i loših navika da smeće bacaju mimo sanitarnih odlagališta.
„Svjetski dan voda, koji se obilježava svake godine 22. marta, šansa je da naučimo više o temama vezanim za vodu, da nas podstaknu da kažemo drugima kako treba da preduzmu nešto po tom pitanju, posebno da očuvamo tok rijeke Trebišnjice. Obilježavajući ovaj datum, možemo da se pohvalimo da stanje u Trebinju i nije toliko kritično“, rekla je ekolog Marija Ninković iz Centra za održivi razvoj i ekologiju.
Radio Trebinje