Trebinjac Mustafa Drljević, predsjednik Udruženja građana BiH u Parizu, donirao je danas Osnovnoj školi /OŠ/ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Trebinju računarsku opremu i školski pribor.


Riječ je o deset računara, dva laptopa, jednom projektoru, štampaču i o 1.200 kompleta hemijskih i grafitnih olovaka.
Uručujući opremu, Drljević je podsjetio da na području Trebinja djeluju od 2002. godine, od kada su u više navrata obrazovnim ustanovama donirali računarsku i drugu opremu, ali i raznim udruženjima sa ovog područja.
„Ja sam Hercegovac i uvijek mi je drago da možemo da pomognemo ovdašnje škole i najveća nagrada nam je kada vidimo radost na licima tih mladih ljudi, ali i veliku zahvalnost nastavnika“, rekao je Drljević.
On kaže da su prethodnih dana donaciju uručili i trebinjskoj školi u Gorici, te školi u Stocu, ali i Udruženju dijabetičara i inovatorima istočne Hercegovine.
Udruženje građana BiH u Parizu djeluje od 1991. godine i do sada je doniralo računarsku opremu i školski pribor osnovnim i srednjim školama širom Republike Srpske i Federacije BiH.
Iz ovog udruženja kažu da su se opredijelili za školstvo jer je budućnost na mladima.
Direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Darko Jegdić zahvalio je na vrijednoj donaciji, ukazujući na značaj koju će ona imati za unapređenje nastavnog procesa, te za lakši i brži rad.
On je istakao da ovo nije prva donacija koju Drljević uručuje, podsjećajući da je i prije desetak godina ovoj obrazovnoj ustanovi donirao računare koji su mnogo pomogli i djeci i nastavnicima, a kojima se i danas služe.
Da bi poboljšali kvalitet nastave, rukovodstvo škole je nabavilo dva el-ce-dea za predmetnu i razrednu nastavu, koji omogućavaju savremeno izvođenje nastavnog procesa, a naredne sedmice biće opremljena multimedijalna učionica koja će imati i „pametnu tablu“.
SRNA