Članovi kluba dobrovoljnih davalaca krvi "Risto Špuran" pri Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Trebinje danas su u Centru za transfuzijsku medicinu Trebinje dali 27 doza krvi.


Ovo društvo tradicionalno na Međunarodni dan žena - 8. mart "daruje kapi života", a svake godine akciji se pridružuje sve veći broj žena.

Predsjednik ovog kluba Miholjka Janković, koja je više od stotinu puta dala krv, kaže da žene iz ovog društva upravo na ovaj dan žele da učine dobro onima kojima je pomoć potrebna.
Ove godine akciji su se pridružili prijatelji kluba iz Ljubinja, Nikšića, Užica i Vranja, a za akciju se prijavilo njih 55.
Na spomeniku poginulim i umrlim davaocima krvi u dvorištu trebinjske Bolnice danas je služen pomen i položeno cvijeće u znak sjećanja na 7. mart 1966. godine, kada je u Trebinju uzeta prva doza krvi.

Načelnik Centra za transfuzijsku medinicu Dragan Šarenac istakao je da u Trebinju, zahvaljujući brojnim društvima humanista, uvijek ima dovoljno doza krvi i da život nijednog pacijenta nije bio i neće biti u opasnosti zbog nedostatka ove dragocjene tečnosti.
Srna