U Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju prvi put je organizovana manifestacija "Dan otvorenih vrata", na kojoj su budući prvačići i njihovi roditelji na zanimljiv način upoznali ovu obrazovnu ustanovu i nastavni proces.



Rukovodstvo škole i učiteljice za prvačiće su pripremili veseli doček sa mnogo šarenih balona, te su im pokazali učionice i strpljivo odgovarali na sva pitanja.
Budućih šezdesetak školarca raspoređeno je u četiri učionice, a, osim učiteljica, dočekali su ih i učenici petih razreda, koji su mlađim drugarima pričali svoja iskustva iz prvog razreda, a priredili su za njih i muzički program.



"Plašila sam se prvih dana škole, ali zahvaljujući učiteljici taj strah je nestao kod mene i mojih drugara", rekla im je Helena, koju su pomno slušali budući prvačići.
Prvačići su zatim svoje znanje pokazali na papiru, na kojem su crtali drvo sreće i njegove plodove, a za to vrijeme Iva, Helena i Marija su svirale na flauti, gitari i violini.
Roditelji nisu krili oduševljenje današnjim programom.



"Prijatno sam iznenađena ovakvim prijemom. Veoma lijep gest zaposlenih u školi, ali i učenika koji su nastojali da na najljepši način uklone tremu našim mališanima, te da predstave da škola nije bauk, već mjesto gdje se osim učenja i igra, sklapaju prijateljstva i lijepo druži", rekla je Đurđica Miladinović, majka budućeg prvačića.

Direktor Škole Darko Jegdića kaže da su ovom manifestacijom željeli da prvačiće na zanimljiv način pripreme za predstojeće testiranje, koje će biti održano u aprilu.
"Nadam se da će budućim prvačićima današnji dan ostati u lijepom sjećanju", rekao je Jegdić, dodajući da je u matičnu školu upisano 116 prvačića, što je za 22 učenika više nego prethodne školske godine, dok je u područnoj školi u Ljubomiru upisana dva, odnosno jedan učenik u školi u Dražin Dolu.
Jegdić je istakao da će to, nakon dugo godina, omogućiti formiranje pet odjeljenja prvih razreda u matičnoj školi u Bregovima.
Srna