U Eparhiji-zahumsko hercegovačkoj i primorskoj i Crkvenoj opštini Trebinje potvrdili su da su i ove godine pripremili oko 6.000 jaja, koja će na najveći hrišćanski praznik Vaskrs biti podijeljena vjernicima nakon liturgije u Sabornom hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg u ovom gradu.



Starješina Hrama Mladen Žulović Srni je rekao da su djeca iz trebinjskih vrtića danas u crkvenom dvorištu sa radošću oslikavala pripremljena jaja.


"Naši vjernici će tako, osim blagoslova koje nose iz crkve, kući ponijeti i jaje od djece koja ovo sve čine sa ljubavlju", kaže Žulović.
On je pozvao na radost u ove svečane vaskršnje dane.
"Učestvujući na bogosluženjima, učestvujemo u čudesnim događajima koji su se zbili, u vezi sa Hristovim stradanjem, raspećem i vaskrsenjem", rekao je Žulović.

On je dodao da su danas, na Veliki četvrtak, u Sabornom hramu služili Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije i umirovljeni episkop Atanasije, a da je večeras u 19.00 časova čitanje 12 jevanđelja.
Sutra, na Veliki petak u 9.00 časova su Carski časovi, u 15.00 časova je večernja služba sa iznošenjem plaštanice, a u 19.00 časova je služba Plač majke Božije.
Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije će na najveći hrišćanski praznik Vaskrs svetu arhijerejsku liturgiju služiti u Sabornom hramu u Trebinju, a umirovljeni vladika Atanasije u Mostaru.
Srna