Gradsko Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Alat- Svislajon" Trebinje organizovalo je večeras tradicionalnu manifestaciju narodnih igara i pjesama pod nazivom "U susret proljeću", a prikupljena sredstva biće uplaćena za liječenje trogodišnje djevojčice Sofije Mićević iz Banjaluke.



Sofija boluje od akutne limfoblastne leukemije, a da bi dali svoj doprinos za liječenje djevojčice ovaj KUD i njihovi prijatelji su odlučili da za građane prirede nezaboravno veče, po cijeni ulaznice od tri KM.
Prisutnu publiku i goste učesnike pozdravio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je rekao da mu je drago što se "Alat" uključio u akciju pomoći maloj Sofiji i pridružio se svim onim humanistima koji žele što brže ozdravljenje male Banjalučanke.
"Nadam se da će Sofija ozdraviti i da će uskoro biti na ovakvim mjestima kao što smo i mi večeras", rekao je Petrović.



Iz KUD-a "Alat Svislajon" kažu da ovo nije veče za velike priče i da je važno da je došao veliki broj ljubitelja narodnih igara i pjesme kako bi se prikupilo što više sredstava za malu Sofiju, čije je ozdravljenje najbitnije.
KUD "Alat – Svislajon" održao je i organizovao na desetine humanitarnih koncerata i uvijek su među prvima koji se priključe akcijama pomoći ne samo svojim sugrađanima već i svim ljudima kojima je pomoć neophodna.
Predsjednik KUD-a "Alat" Nedeljko Lambeta je istakao da je ovo je 33. humanitarni koncert ovog društva, a 10. tradicionalni "U susret proljeću".



Kao gosti "Alata" nastupila su i kulturno-umjetnička društva "Zahumlje" iz Nikšića, "Ilija Kišić" iz Zelenike, "Gusle" iz Mostara, KUD "Foča", "Sveti Jovan Vladimir" iz Bara, "Čajavec" iz Banjaluke, ANI "Jovan Dučić" iz Trebinja i "Hercegovina" iz Petrovog Polja.
Koncertu u Kulturnom centru prethodilo je predstavljanje svih KUD-ova učesnika – kroz defile, kratke nastupe i jedno zajedničko kolo u centru grada.
SRNA