Izgradnja zatvorenog bazena na lokalitetu Abazovina u Trebinju odvija se planiranom dinamikom i sa punim angažmanom ljudstva i mehanizacije kako bi rokovi bili ispoštovani, potvrdio je Srni direktor javne ustanove "Bazeni" Zoran Čučković.On kaže da se zemljani radovi privode kraju, da su u toku pripreme za drenažu i da je završen razmještaj starih cijevi od postojećeg olimpijskog bazena koji se nalazi pored.
Čučković dodaje da je priključena voda, kao i da je u toku priključenje struje na novi objekat.
Prema prvobitnim procjenama, izgradnja zatvorenog bazena koštaće oko 10 miliona KM, a radovi koji su počeli 9. marta trebalo bi da budu završeni za 580 dana.
Trebinje već decenijama čeka izgradnju zatvorenog bazena, koji će, kada bude završen, biti jedini takav objekat u Hercegovini.
Za izvođača radova izabran je konzorcijum domaćih firmi "Integral inženjering" i "Hercegradnja".

Čučković kaže da se uporedo sa ovim radovima intezivno radi i na uređenju olimpijskog bazena, koji će do 1. juna biti renoviran i biti u funkciji.
"Završena je rasvjeta, reflektori su postavljeni, a za sedam dana biće u funkciji potpuno renovirani toaleti", rekao je Čučković, napominjući da će bazen biti mnogo funkcionalniji i bezbjedniji.
Na olimpijskom bazenu "Banje" u Trebinju od ove sezone biće stvoreni svi uslovi i za noćno kupanje.
Uređen je i bazen u Bregovima, koga u ljetnim mjesecima svakodnevno posjeti veliki broj kupača iz cijele Hercegovine.
U potpunu rekonstrukciju olimpijskog i bazena u Bregovima preduzeće "Hidroelektrane" na Trebišnjici uložiće 180.000 KM.
Srna