Trebinjski Dom zdravlja, u poslednjoj deceniji, godišnje je stvarao gubitak od gotovo milion maraka. Finansijski „vruć krompir“ novi menadžment pokušava da riješi unutrašnjom reorganizacijom i uštedama, ali je sigurno da bez pomoći institucija, brzog i konačnog rješenja nema.


Najveći gubici su stavke poreza i doprinosa, krediti kojima su godinama krpljena dugovanja dobavljačima. Čarobne formule za izlazak iz dugovanja nema, ali su napravili prvi rez.
„To je smanjenje koeficijenta svim zaposlenim na zakonski minimum. Nije produženo 12 ugovora na određeno vrijeme“, kaže Branka Drašković v.d.direktorka JZU Dom zdrvalja Trebinje.
Teret obaveza preraspoređen je na postojeće zaposlene. Draškovićeva kaže da je cilj da, i pored veoma teškog stanja, pacijenti ne osjećaju umanjenje prava i usluga.
Osim što je već smanjen, broj od trenutnih 148 zaposlenih, postepeno će biti sveden na stotinu trideset jednog. Sav teret neće moći podnijeti zaposleni.
„Ovo su bile veoma bolne mjere. Očekujemo da će se početi uplaćivati doprinosi, bukvalno, ljudi rade na crno“, rekla je Radmila Jokišić, predsjednica sindikalne organizacije.
Štedjeće se, potvrdili su u Domu zdravlja, na svim stavkama, da bi u ovoj godini počeli isplaćivati bruto zarade.
Četiri i po godine na račune je stizala „gola“ plata. Novcem iz redovnih tranši, ne mogu sanirati akumulirani gubitak.
„Finansijske gubitak po preuzetim pozajmicama nećemo moći izmirivati. Ko će to riješiti – riješićemo sa osnivačem, a osnivač je Grad, Ministarstvom, Fondom zdravstva…“, dodaje Branka Drašković v.d.direktorka JZU Dom zdrvalja Trebinje.
Draškovićeva je potvrdila da se, poslije prvih rezova, osjećaju poboljšanja. Stiješnjeni su između propisanih okvira i stvarnog stanja, uvedene mjere su nepopularne, ali, za sada, jedine nude izlaz iz finansijskog ambisa.


RTRS