Novoosnovano preduzeće "Radnik" Trebinje pružaće ubuduće besplatne usluge zanatskih i molerskih radova licima lošeg imovinskog i zdravstveng stanja, dok će za ostale građane i firme ove poslove završavati po povoljnim cijenama.Direktor "Radnika" Lazar Prcović Srni je potvrdio da će spiskove lica kojima će besplatno vršiti usluge dobiti iz mjesnih zajednica i Centra za socijalni rad, napominjući da će manje trgovinske radnje, zajednice etažnih vlasnika, i drugi zainteresovani moći da iz ovog preduzeća angažuju čistačicu i majstore za različite vrste poslova.
"Počeli smo razgovore sa zajednicama etažnih vlasnika kojima smo po povoljnim cijenama ponudili naše usluge, čišćenja zgrada, fasadne, molerske i druge radove" kaže Prcović i dodaje, da su jedino registrovano preduzeće u gradu za pružanje ovakvih usluga.
Volonterske poslove obavljaće jednom nedjeljno, a preostala četiri radna dana preduzeće će svoje usluge naplaćivati.
Trenutno zaošljavaju tri radnika, a planirano je da ih bude petnaestak, različitih profila i sa iskustvom.

"Kao početni kapital očekujemo određeni grant iz budžeta Grada, a namjera nam je da u budućnosti budemo samoodrživi", kaže Prcović i dodaje da su jedino preduzeće u Hercegovini ovakvog tipa.
Preduzeće "Radnik" će se, između ostalog baviti pripremnim radovima na gradilištu, instalacionim radovima, ugradnjom stolarije, farbarskim i staklarskim radovima, čišćenjem zgrada, popravkom elektronskih uređaja.
Prilikom osnivanja preduzeća istaknuto je da ono neće ugroziti nijedno privatno preduzeće u Trebinju, ali da će obavljati poslove koje su do sada u ovom gradu izvodila preduzeća sa strane.
Srna