U organizaciji Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Grada Trebinja i Centra za održivi razvoj i ekologiju CORIE, počelo je obilježavanje Dana planete Zemlje.


Na gradskom trgu naši najmlađi sugrađani su uz prigodan edukativno-zabavni program ukazali na ekološke probleme. U programu su učestvovala djeca iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i iz vrtića „Naša radost“ i „Ciciban“.
Kao Odjeljenje koje je nadležno za održavanje zelenila i zelenih površina u našem gradu, željeli smo podstaći djecu da najranijeg uzrasta razvijaju ekološku svijest“, kaže Janja Ćapin, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.
Saradnja između Centra za održivi razvoj i ekologiju i Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove je postala tradicionalna, a već 6 godina u programima obilježavanja Dana planete Zemlje učestvuju učenici osnovnih škola i vrtića iz Trebinja. „CORIE ima prevashodno cilj očuvanje prirode, te je svaka aktivnost na razvijanju i podizanju pravilne ekološke svijesti i savjesti itekako značajna. Posebno nam je drago da u ovoj aktivnosti učestvuju naši najmlađi sugrađani, jer je zaista jako bitno da oni od najranijeg uzrasta, kroz ekološko vaspitanje i obrazovanje, na vrijeme postanu ekološki osviješćeni“, rekao je Aleksandar Vukanović, predsjednik ove organizacije.
Današnji program je prva od planiranih aktivnosti u sedmici obilježavanja Dana planete Zemlje.
Organizatori sutra najavljuju sadnju zelenila u dvorištu Kazneno-popravnog zavoda u Trebinju.
Grad Trebinje