Zgrada Kulturnog centra Trebinje, u čiju adaptaciju je turska organizacija TIKA uložila dva miliona evra, praktično je dobila upotrebnu dozvolu jer su predstavnici ove turske agencije, zajedno sa sarajevskom firmom "Džekos", koja je bila izvođač radova, izvršili tehnički prijem cjelokupnog objekta.


"Predstavnici donatorske agencije TIKA su izvršili pregled urađenih radova i dali odobrenje da se svi novoadaptirani kapaciteti zgrade mogu koristiti, pa se očekuje samo izrada dokumentacije za tehnički prijem zgrade", kaže umjetnički direktor Kulturnog centra Trebinje Miljan Vuković.
On je potvrdio da će premijerom filma slavnog srpskog režisera Emira Kusturice u srijedu i zvanično biti otvorena nova, modernizovana kino-sala, te da su karte za premijeru planule za dva sata.
"Bioskopska sala sa 270 sjedišta je opremljena najmodernijom tehnikom, ali su, pored nje, urađene i tri likovne galerije, ljetne pozornice na krovu zgrade, TV studio, a renovirana je i pozorišna sala u kojoj se nedavno odvijao Teološki simpozijum. Takođe je urađena i nova fasada, s toplotnom izolacijom, kao i novi mokri čvorovi elektroinstalacija i vodoinstalacija", rekao je Vuković.
On nije želio komentarisati glasine da je nova kino-sala već data na koncesiju Emiru Kusturici, jer, kako objašnjava, objekat nije njihovo vlasništvo, već grada Trebinja, a oni samo njime gazduju.
Nezavisne novine/V.Duka