U Trebinju je završena rekonstrukcija glavne ulice, sanacija asfalta na kritičnim sporednim putevima i novourađenom kružnom toku kod Vatrogasnog doma, a uskoro će početi i realizacija novih infrastrukturnih projekata koji će biti na dobrobit grada.Radovi su završeni u rekordnom vremenu, jer je na terenu svakodnevno bilo angažovano više od 100 ljudi iz desetak preduzeća, kao i neophodna mehanizacija.
Projekat rekonstrukcije glavne ulice zajednički su finasirali Grad Trebinje i Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" sa oko 350.000 KM.Završetkom radova sanirana su ulegnuća i pukotine na ovoj dionici, a urađen je i sistem tehničke vode sa izvodima za okolne ulice i naselja, te drugi neophodni infrastrukturni poslovi.
Iz Gradske uprave najavljuju da će početi realizacija novih infrastrukturnih projekata i dodaju da će, između ostalog, sve zelene površine ove godine natapati novim sistemom navodnjavanja, koji će biti najmoderniji na ovim prostorima.
Građani Trebinja ističu da je grad postao pravo gradiliše, da se radi na njegovom uređenju, što im puno znači, jer između ostalog, više neće morati vozilima da "skaču" po rupama u glavnoj ulici.
Oni smatraju da su gradnjom kružnog toka značajno smanjene gužve na veoma prometnoj raskrsnici u gradu.

Da je Trebinje grad koji ima razvojnu perspektivu pokazala je i nedavna Investiciona konferencija na kojoj su strani investitori iskazali zainteresovanost za gradnju fabrika, te mnogobrojne ponuđene projekte iz turizma, poljoprivrede i drugih oblasti.
Narednih dana slijede konkretni razgovori predstavnika Gradske uprave i investitora.
SRNA