Skupština grada Trebinja na sutrašnjoj redovnoj sjednici trebalo bi da donese odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju Grada Trebinja.


Odbornici su na prethodnom zasjedanju usvojili informaciju o stanju prenesenih neizmirenih obaveza, prema kojoj ukupna dugovanja Grada Trebinja iznose 6.340.000 KM, a na prijedlog skupštinske većine donesen je i zaključak – da se nasljeđeni dug pokrije kreditnim zaduženjem.
Na dnevnom redu sutrašnje sjednice je i izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave u 2016. godini.
Pred odbornicima će biti i pojedinačni izvještaji o radu i rezultatima finansijskog poslovanja u prošloj, te programi rada za tekuću godinu svih javnih ustanova čiji je Grad osnivač.
Skupština će razmatrati i izvještaje o poslovanju javnog preduzeća „Vodovoda“ i AD „Komunalno“ Trebinje u 2016. godini, o radu srednjih škola, Gradske boračke organizacije Trebinje, udruženja penzionera i udruženja građana koja se sufinansiraju iz gradskog budžeta, te program razvoja sporta za 2017. godinu.
Na dnevnom redu je i izvještaj o realizaciji programa – održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva i gradskih ulica, te zajedničke komunalne potrošnje za 2016. godinu, kao i informacija o pripremljenosti turističke sezone za 2017. godinu.
Skupština sa radom počinje u 10 časova, uz direktan prenos na talasu Radio Trebinja.
Radio Trebinje