Građanima Trebinja koji žive u stambenim zgradama uskoro bi računi za vodu trebalo da budu dostavljani za svaki stan posebno umjesto za cijelu zgradu, s tim što će ovakvu mogućnost plaćanja imati samo registrovani etažni vlasnici, rekao je Srni direktor "Vodovoda" Trebinje Spaso Radović.



Radović je naveo da je u toku priprema nove odluke o komunalnim taksama koja bi u maju trebalo da se nađe pred odbornicima Skupštine Grada i istakao da odluka nije mijenjana decenijama.
"Novom odlukom predviđeno je da bude dostavljen spisak svih vlasnika stanova registrovanih zgrada na osnovu koga će se vršiti pojedinačno fakturisanje vode prema fizičkim licima", naglasio je Radović i dodao da je svjestan da ovo neće biti jednostavno sprovesti.
On je rekao da će usvajanjem odluke u zgradama biti riješeno održavanje unutrašnjih instalacija, ali i druga pitanja od koristi za stanare.
Radović kaže da bi na ovaj način trebalo znatno da se smanji broj pritužbi na kolektivni obračun vode.
Građani Trebinja koji žive u stambenim zgradama godinama se žale na previsoke račune za vodu, tražeći da im se omogući da ugrade pojedinačne
vodomjere.
SRNA