Turistička organizacija grada Trebinja imaće ubuduće na raspolaganju 25 licenciranih turističkih vodiča sa znanjem više svjetskih jezika, što će omogućiti kvalitetnije pružanje usluga turistima, rekao je Srni direktor te turističke organizacije Marko Radić.Radić je naveo da su vodiči iz Hercegovine i da govore engleski, ruski, francuski, ukrajinski, italijanski i druge jezike, te podsjetio da je Turistička organizacija ranije bila u deficitu sa licenciranim vodičima.
On je napomenuo da će Turistička organizacija i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske u srijedu, 10. maja, organizovati svečanu dodjelu uvjerenja za svih 25 kandidata koji su položili ispit za sticanje zvanja turističkog vodiča.

"Dodjela uvjerenja je završetak aktivnosti koje je Ministarstvo trgovine i turizma započelo raspisivanjem javnog poziva za polaganje ispita za sticanje zvanja turističkog vodiča", rekao je Radić.
On kaže da su svi kandidati koji su se prijavili na javni poziv stekli pravo na prisustvovanje obuci za polaganje ispita za turističkog vodiča, nakon čega je Ministarstvo organizovalo polaganje ispita prema Pravilniku o programu i načinu polaganja stručnog ispita za sticanje zvanja turističkog vodiča za područje Republike Srpske.
Svečana dodjela uvjerenja biće organizovana u velikoj sali Gradske uprave od 12.00 časova.
Srna