Iako je tek početak turističke sezone u Trebinju je zabilježeno povećanje broja turista u odnosu na prethodne godine koje su bile rekordne po posjetama ovom gradu.Direktor Turističke organizacije Trebinje Marko Radić potvrdio je Srni da je u aprilu broj noćenja bio za 1.000 veći nego prošle godine u istom periodu, dok je značajno taj broj povećan i u prva četiri mjeseca u poređenju sa 2016. godinom.
Zbog velike zainteresovanosti turista iz svih krajeva svijeta da upoznaju kulturno-istorijske, vjerske i druge znamenitosti, u Trebinju svake godine "nikne" po nekoliko novih hotela, a povećan je broj smještajnih kapaciteta u privatnim objektima.
Radić kaže da je kapacitet registrovanog smještaja oko 1.400 ležajeva, napominjući da je prošle godine bilo sedam hotela, dok ih je ove godine u popnudi devet, uz još tri koja su u izgradnji i brzo će biti na raspolaganju turistima.

"Najviše turista iz je ubjedljivo iz Turske i Srbije. Imamo najavljene posjete iz Indije, ali i drugih zemalja. Prošle godine ih je bilo iz 71 države, a očekujemo da ih ništa manje neće biti ni ove sezone", kaže Radić.
Na najljepši način Trebinje i njegove znamenitosti predstavile su i brojne novinarske ekipe koje su prošle godine obišle ovaj grad, među kojima su bile ekipe ruske i poljske televizije, "Nacionalne geografije", kao i travel blogeri iz Zapadne Evrope.
SRNA