U Volujcu kod Trebinja uskoro bi trebalo da počne izgradnja fabrike za proizvodnju medicinske opreme, koja će zaposliti oko 170 osoba sa invaliditetom, rekao je danas predsjednik Udruženja osoba sa invaliditetom BiH Zijad Arapčić.Arapčić je dodao da će i oko 1.000 ljudi raditi kod kuće, odnosno ručno montirati medicinsku opremu.
"Nadamo se da će sve osobe s invaliditetom koje mogu da rade na ovaj način naći zaposlenje i da će se osjećati korisnim jer će moći da žive od svog rada", rekao je Arapčić i dodao da će biti mjesta i za fizički zdrave osobe.
On je naveo da će gradnja fabrike trajati od osam mjeseci do godinu dana, te izrazio zahvalnost gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću i njegovom kabinetu koji su omogućili da se u najbržem roku završi potrebna dokumentacija.

Arapčić je tokom investicione konferencije koja se održava danas u Trebinju istakao da veliku podršku u realizaciji projekta imaju i od odbornika u Skupštini grada Mijata Šarovića.
Na konferenciji je istaknuto da je u završnoj fazi i registracija preduzeća, odnosno društva sa ograničenom odgovornošću koje će se baviti profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem osoba sa invaliditetom.
Na posljednjoj sjednici Skupštine grada donesena je odluka da se za gradnju fabrike proda zemljište Udruženju.
SRNA