Pripadnici Odsjeka Civilne zaštite Trebinje jutros su počeli čišćenje sela Mrkonjići, područja oko crkve Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, da bi 12. maja, na Dan velikog sveca, uređeno dočekalo vjernike koji iz zemlje i inostranstva svake godine na praznik posjećuju ovo sveto mjesto.


Šef Odsjeka Civilne zaštite Miljan Tomašević rekao je Srni da su u Mrkonjiće došli na poziv mještana i da s velikom ljubavlju i poštovanjem čiste rejon oko crkve, groblja, te prilaze i parkinge.
Tomašević je naveo da pripadnici Civilne zaštite prosijecaju draču i korov i da će akcija trajati sve dok ne urade posao koji je u njihovom nadležnosti.
„Želimo da doprinesemo da Mrkonjići toga svečanog i posebnog dana zablistaju, da sve bude čisto i uređeno“, naveo je Tomašević, čija ekipa svakodnevno učestvuje u akcijama čišćenja grada Trebinja, ali i sela.
U Mrkonjićima, koje se nalaze 30 kilometara od Trebinja prema Ljubinju, broj posjetilaca se povećava, tako da je prethodnih godina napravljeno veliko parkiralište, uređen prilaz.
U ovom selu se 28. decembra 1610. godine rodio Sveti Vasilije Ostroški, krštenim imenom Stojan, od majke Anastasije i oca Petra Jovanovića.
Srna