Gradska turistička organizacija i Grad Trebinje izradiće zvanični suvenir Grada Trebinja, a konkurs će biti raspisan do kraja sljedeće sedmice, potvrdio je za Radio Trebinje Marko Radić, direktor trebinjske Turističke organizacije.

„Uskoro ćemo i zvanično objaviti datum konkursa koji će trajati od 45 do 60 dana, da bi se svi zainteresovani mogli pripremiti, smisliti i poslati nam suvenire. Suvenir bi trebao da sadrži elemente tradicije, kulturne, istorijske i materijalne baštine, te da izražava prirodne, autentične vrijednosti našeg grada“, objašnjava Radić.
On dodaje da će pravo učešća na konkursu imati sva pravna i fizička lica.
„Izuzetak su članovi komisije i njihova bliska rodbina. Oni ne mogu učestvovati na konkursu. Biće pet članova komisije, ali smo trenutno u dogovoru sa njima pa vam ne mogu još uvijek otkriti njihova imena. Ali će to biti ugledni i reprezentativni ljudi koji će moći da iznesu težinu samog konkursa“, kaže Radić.
Ukoliko se na konkursu ne ponudi adekvatan, kvalitetan proizvod, postoji mogućnost da suvenir ne bude izabran.
„Trebinjci odavno očekuju da suvenir bude izabran, pa je ovo divna prilika da zaokružimo tu priču i da Trebinje ima svoj suvenir koji je neophodan i veoma bitan za jedan turistički grad. Za pobjednički suvenir kao i za sve one koji budu ušli u uži izbor, biće obezbijeđene prigodne nagrade“, zaključuje Radić za Radio Trebinje.
Radio Trebinje