Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić rekao je danas u Trebinju da je ovo udruženje proglasilo 2017. godinu godinom ratnih veterana Srpske jer su postavili tri ključna cilja, od kojih je prvi da borci i njihove porodice postanu ustavna kategorija.Vukotić je istakao da je drugi cilj donošenje Zakona o pravima boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, za koji su uradili nacrt, jer postojeći nema ustavno utemeljenje, dok je treći cilj novi registar boraca.
"Smatramo da ovi ciljevi rješavaju ključne probleme boračke populacije", naglasio je Vukotić na sjednici proširenog Gradskog odbora "Veterana Republike Srpske".
On kaže da članovi Udruženja planiraju da ostvare ove ciljeve tako što će prikupiti 3.000 potpisa i krenuti sa građanskom inicijativom, kako im niko ne bi "pripisivao bilo kakvu političku etiketu".
"Želimo i da `iscrpimo` sve institucionalne razgovore kako bi ostvarili naš cilj", rekao je Vukotić i dodao da, između ostalog, traže da nezaposleni borci imaju obavezan mjesečni borački dodatak u visini najnižeg ličnog dohotka u Republici Srpskoj.
SRNA