Bivši gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, protiv koga je Grad podnio prijavu za nesavjestan rad u službi, u današnjem saopštenju upitao je da li je aktuelni gradonačelnik Luka Petrović “podnio istu prijavu protiv sebe”.


Vučurević u saopštenju ne demantuje navode iz prijave koja je podnesena protiv njega, te pita “da li je Petrović podnio prijavu protiv sebe zbog pribavljanja protivkoristi Bobar banci”.
U saopštenju se navodi da je Petrović kao predsjednik Upravnog odbora FK “Leotar” potpisao nezakonitu hipoteku koja je evidentna u notarskoj ispravi, založivši stadion FK “Leotar” vrijedan 4.000.000 KM za kredit od 370.000 KM.
Da li je protiv sebe, direktora HET-a, i direktora EPRS podnio krivičnu prijavu za gubitak od 8.100.000 KM na Bobar banci, pita Vučurević.
“Pozivam ga kao vrlog i časnog Trebinjca i visokog funkcionera SNSD-a da objasni građanima Republike Srpske gdje su finansijska sredstva iz Bobar banke i iz Prve Banke Srpske”, navodi Vučurević.
Grad Trebinje je u utorak, 4. aprila, Okružnom tužilaštvu u ovom gradu podnio krivičnu prijavu protiv Vučurevića, kojom ga sumnjiče da je, iskorištavanjem službenog položaja i ovlaštenja i nesavjesnim radom u službi, oštetio budžet grada za više miliona KM.
Grad Trebinje optužuje Vučurevića da je Bobar banci AD Bijeljina pribavio protivpravnu imovinsku korist od 5.218.659 KM.
SRNA