Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Naša radost" Trebinje danas je u vrtiću u naselju Police otvorila prvu jasličku grupu u kojoj će moći da borave djeca uzrasta od godinu do dvije godine.


Direktor ove ustanove Aleksandar Vukanović kaže da je u početku bilo veliko interesovanje roditelja za upis djece u ovo odjeljenje, ali da su za sada zbog kapaciteta prostorija mogli da prime samo desetoro djece.
"Kako budemo širili kapacitete, tako ćemo povećavati i broj mališana", kaže Vukanović i dodaje da će sa djecom raditi dvije medicinske sestre i vaspitač, a na usluzi djeci je i ostalo osoblje.
Vukanović napominje da je Kompanija "Svislajon-Trebinje" donirala 14 krevetića sa dušecima i posteljinom, kao i stolove za presvlačenje.
Djeca će imati tri obroka, a predviđeno je da ostaju od 7.00 do 16.00 časova, s tim da će, u zavisnosti od potreba roditelja, moći da ostaju i duže.

Vukanović je istakao da će u narednom periodu stvarati uslove i za otvaranje jasličke grupe u druga dva objekta ustanove, koja ima ukupno 420 djece.
Izvrši direktor proizvodnje u prehrambenoj industriji "Svislajon-Takovo" Trebinje Aleksandar Kojović rekao je da su se odazvali zahtjevu rukovodstva vrtića i s radošću opremili prostoriju jasličke grupe djece.
"Ovo nije prvi put da `Svislajon` pomaže ovakve i slične ustanove, što će činiti i ubuduće", rekao je Kojović, ističući da je ovo pozitivan primjer da realan sektor pomaže javni.
Ni roditelji nisu krili zadovoljstvo, ističući da im mnogo znači da u tom uzrastu djecu mogu ostaviti na sigurno mjesto dok su oni na poslu.
SRNA