UDPB "Nasljeđe" odlučno je u svom djelovanju i aktivnostima usmjerenim na očuvanju lika i djela srpskog borca, poginulih boraca i tekovina Odbrambeno-otadžbinskog rata. Zbog navedenog pokrenuli su široku kampanju "HEROJI REPUBLIKE SRPSKE" usmjerenu upravo na navedene aktivnosti, a koju je podržao i Grad Trebinje.


Na ovaj način, kažu, žele da trgnu građane od zaborava i da ih podsjete na one koji su izgradili Republiku Srpsku, kao i na borbu za slobodu i našu budućnost kroz Odbrambeno-otadžbinski rat.
U okviru kampanje, a povodom 12. maja, DANA VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE, Udruženje djece poginulih boraca NASLjEĐE organizuje svečanu akademiju.
Svečana akademija će se održati 12. maja u Kulturnom centru Trebinje sa početkom u 20 časova.

Obilježavanjem Dana VRS na ovaj način, ističu, žele da prvenstveno odaju počast svim borcima VRS, stvarnim stvaraocima Republike Srpske i da kroz program prikažu i slavnu i oslobodilačku tradiciju srpske vojske kroz vijekove kao i odlučnost da nastave da grade Republiku Srpsku, čuvajući kulturno istorijsko nasljeđe i tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata.
"Pozivamo sve građane da dođu na Svečanu akademiju i tako odaju počast svim borcima VRS",poručuju iz UDPB „Nasljeđe“ .